imkanlar
26
Eyl 2023
2023-2024 Öğretim Yılı İstanbul Ticaret Odası Burs Duyurusu

İstanbul Ticaret Odası, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı için burs başvurularını 2 Ekim 2023 - 15 Ekim 2023 tarihleri arasında internet sitesi üzerinden kabul edecektir. Başvurular, ik.ito.org.tr adresinden yapılabilecektir. Daha önce burs almış öğrencilerin tekrar başvurmasına gerek yoktur.

Uzaktan Eğitim ve Açıköğretim lisans öğrencilerinin başvuruları kabul edilmemektedir.

Lisans Bursları için:
- İstanbul içindeki devlet üniversitelerinde okuyan ve vakıf üniversitelerine ÖSYM tarafından %100 burslu yerleştirilen lisans öğrencileri başvurabilir.
- Başvuranın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, belirli bir yaş sınırı içerisinde olması (hazırlık ve birinci sınıf için 22, ikinci sınıf için 24, üçüncü sınıf için 25, dördüncü sınıf için 26 yaşından büyük olmamaları), başka bir kurumdan burs almaması, tam zamanlı çalışmaması ve belirtilen başarı ortalamalarına (4 üzerinden en az 2,50 veya 100 üzerinden en az 65) sahip olması gerekmektedir.

Yüksek Lisans Bursları için:
- İstanbul'da devlet üniversitelerinde veya sadece İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencisi olanlar başvurabilir.
- Başvuranın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, başka bir kurumdan burs almaması, tam zamanlı çalışmaması ve belirtilen not ortalamalarına (4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 76,66) sahip olması gerekmektedir.

Doktora Bursları için:
- Sadece İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde veya İstanbul'daki devlet üniversitelerinde okuyan ya da yurtdışında belirli kriterleri karşılayan doktora öğrencileri başvurabilir.
- Yurt dışı doktora bursu için öğrencinin doktora programının bölümü, çalışma alanı ve tez konusunu resmi belgeyle sunması gerekmektedir.
- Başvuranın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, başka bir kurumdan burs almaması ve belirtilen not ortalamalarına (4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 76,66) sahip olması gerekmektedir.


İTO Burs Duyurusu_page-0002