Eyl 2023
2023-2024 Öğretim Yılı TEV Yüksek Lisans Burs Duyurusu

TEV YÜKSEK LİSANS BURSLARI DUYURUSU

2023-24 Akademik Yılı

Türk Eğitim Vakfı, Başarı Bursları kapsamında çok başarılı, devlet üniversitelerinin tezli Yüksek Lisans programı öğrencilerine başarı bursu vermektedir.

2023-2024 öğretim yılı burs başvuru tarihi: 11 Eylül-15 Ekim 2023

Yüksek lisans burslarında anabilim dalı ayrımı yapılmayıp her alandan başvuru kabul edilmektedir.

Adaylar, www.tev.org.tr internet sayfası üzerinden paylaşılan TEV Yüksek Lisans ve Doktora Bursu Başvuru Formu’nu dolduracaklardır.

BAŞVURU KOŞULLARI

• T.C. Vatandaşı olmak,

• Devlet üniversitelerinin tezli bölümlerinde öğrenim görmek ve ders aşamasının birinci sınıfında veya bilimsel hazırlık aşamasında olmak,

• Yükseköğrenimden 4,00 üzerinden en az 3,00, 100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 75 puanla mezun olmak,

• Yabancı Dil Sınavından (YDS) en az 80 puan (veya eşdeğeri) almış olmak.

ADAY OLAMAYACAKLAR

• Vakıf üniversitesi öğrencileri

• Yabancı dil hazırlık sınıfı öğrencileri

• Bilimsel hazırlık sınıfı hariç normal öğrenim süresini aşanlar (Yüksek lisans için 2 yıl)

• 30 yaşından büyükler

• Tezsiz programlarda öğrenim görenler

• Yabancı dil puanı olmayanlar (Üniversitelerin yaptığı yabancı dil sınavları, YDS, YÖKDİL vb. belgelerinin olması gerekmektedir.)

Not: TEV Yüksek Lisans Bursu'ndan başka bir kurumdan burs alanlar da yararlanabilirler.  Dolayısıyla başka bir resmi veya özel kurumdan burs almak başvurmaya engel değildir.

MÜLAKATA DEVET EDİLEN ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

TEV internet sayfasında eklenecek belgeler listesi yer almaktadır.

BELGELERİN VAKFA ULAŞTIRILMASI

• Ön elemeyi geçerek mülakata davet edilen adaylar internet sitemizde eklenecek belgeler kısmında belirtilen belgeleri, TEV tarafından kendilerine bildirilecek linke yükleyeceklerdir.

• Başvuru belgeleri bildirilen süre sonuna kadar ilgili linke yüklenmelidir. Evraklarını eksik veya geç yükleyenler kesinlikle mülakata alınmayacaktır ve adayın adaylığı düşecektir.

BURSUN ÖDENMESİ

• Burs kazanan öğrencilere ekim ayından geçerli olacak şekilde en geç aralık ayı sonunda toplu olarak ilk ödeme yapılır, sonraki aylarda ise aylık olarak ödenmeye devam edilir.

• Burslar, ekim-haziran ayları arası (9 ay) ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır.

İLETİŞİM: tev_egitim@tev.org.tr