Eyl 2023
2023-2024 Öğretim Yılı Nef Vakfı Burs Duyurusu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nda Nef Vakfı tarafından verilecek Afet Burs Başvurusu kapsamında başvuru yapmak isteyen öğrencilerin 10-20 Eylül 2023 tarihleri arasında, nefvakfi.org web adresinde bulunan online burs başvuru formunu eksiksiz doldurmaları gerekmektedir.

Neş Vakfı Afet Bursları Sıkça Sorulan Sorular

1. Neş Vakfı afet burs koşulları nedir?
Cevap:
    ◦ T.C Vatandaşı olmak
    ◦ 6 Şubat 2023 tarihinden önce depremden etkilenen 10 ilden birinde ikamet ediyor olmak (Öğrenci ya da anne-baba ikametgâhının deprem öncesi deprem illerinde olması gerekmektedir.)
   ◦ Depremde ebeveyn kaybı yaşamış adayların önceliği bulunmaktadır. (Anne-Baba-Kardeş) ya da; deprem öncesi ikamet edilen evin deprem sonrası ağır hasarlı ya da yıkılmış statüsünde olması
   ◦ Ülkemizde bulunan devlet üniversitelerinin ön lisans ve lisans bölümlerinde okuyor olmak

2. Neş Vakfı afet bursları karşılıklı mıdır?
Cevap: Neş Vakfı bursları karşılıksızdır.

3. Başka kurumlardan burs alınması afet burs başvurusuna engel midir?
Cevap: 2023 yılı Neş Vakfı yüksek öğrenim burs başvuruları afetten etkilenmiş öğrencilere yönelik olduğu için KYK bursu ya da başka kurum/kuruluştan bursiyer olmak engel oluşturmamaktadır.

4. Boşluk ve not ortalaması şartı var mıdır?
Cevap: 2023 yılı Neş Vakfı yüksek öğrenim burs başvuruları afetten etkilenmiş öğrencilere yönelik olduğu için boşluk ve not ortalaması şartı aranmamaktadır.

5. Depremin yaşandığı hangi ilde yaşayan öğrenciler başvuru yapabilir?
Cevap: Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa
Esentepe mah. Rüzgarlı Bayır Sk. no:3, Apa Neş Plaza Levent 34394 Şişli/İstanbul

6. Açık öğretim fakültesi veya uzaktan eğitim öğrencileri Neş Vakfı afet bursuna başvurabilir mi?
Cevap: Vakfımızın burs yönetmeliği gereği açık öğretim fakültesi ve uzaktan eğitim programı öğrencilerine burs verilmemektedir.

7. Neş Vakfı afet burs başvurusunu nasıl yapabilirim?
Cevap: www.nefvakfi.org adresimizde yer alan online afet burs başvuru formunu doldurarak burs başvurusunun ilk aşamasını tamamlamış olursunuz.

8. Neş Vakfı afet burslarından üniversite ve bölüm ayrımı var mıdır?
Cevap: Devlet üniversitelerinde, özel ya da vakıf üniversitelerinde %100 burslu ile okuyan ön lisans-lisans bölümlerinde eğitimlerine devam eden öğrencilerimiz başvuru yapabilirler. Bölüm ayrımı ya da ikinci öğretim ayrımı bulunmamaktadır.

9. Neş Vakfı afet bursu kaç ay süreyle verilmektedir?
Cevap: Öğrenci eğitim süresi boyunca yaz tatilleri dışında verilmektedir.

10. Neş Vakfı afet bursuna kimler başvuramaz?
Cevap:
    • Açık Öğretim veya uzaktan eğitim programlarında okuyan öğrenciler
    • Ücretli değişim programlarında bulunanlar
    • Vakıf bursuna başvuru tarihinde 25 yaşını geçmiş kişiler
   • Öğrencinin ya da ailesinin 6 Şubat depreminde ağır hasarlı olan evi dışında başka bir ilde ya da afet belgesinde kullanılabilir ev tapusu bulunanlar