imkanlar
15
Ağu 2022
2022-2023 Eğitimi Öğretim Yılı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı YKS ile Üniversitemizi Yeni Kazanan Öğrencilerimizin Dikkatine

Sevgili Öğrencilerimiz,

2022 YKS sonuçlarına göre Üniversitemiz Lisans programlarına yerleştirilen ve İTÜ Yurtlarında barınmak isteyenlerin;

 22 Ağustos (09:00) – 26 Ağustos 2022 (17:00) tarihleri arasında, www.yurtkayit.itu.edu.tr adresinden online olarak yurt başvurusu yapmaları gerekmektedir.

 Başvuru işlemi gerçekleştirilirken aşağıdaki belgeler yüklenmelidir:

1- Kimlik (önlü arkalı taranmış veya ekran görüntüsü çekilerek yüklenebilir),
2- Sabıka kaydı (E-devlet üzerinden indirilmiş barkodlu),
3- Tarihçeli yerleşim yeri raporu (e-devlet / Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama menüsünden indirilmeli ve barkodlu olmalı)
4-  Öğrencinin anne ve babası için aşağıdaki belgelerden uygun olan,
*Özel sektör veya Kamu çalışanı ise çalıştığı kurumdan görevini gösterir imzalı kaşeli belge.
*Kendi işi ise Vergi Levhası (fotoğrafı çekilerek yüklenebilir),
*İşsiz ise son işyerinden çıkışını gösteren SGK hizmet dökümü (E-Devlet üzerinden ulaşılabilir),
*Hiç sigorta kaydı yok ise SGK tescil kaydı olmadığını gösterir belge (E-Devlet üzerinden ulaşılabilir),
*Ev hanımı ve hiç sigorta kaydı yok ise SGK tescil kaydı olmadığını gösterir belge(E-Devlet üzerinden ulaşılabilir),
*Emekli olanlar için, e-devlet üzerinden ‘emekli’ ibaresi geçen herhangi bir belge veya Emekli Kimlik Kartı varsa fotoğrafı çekilerek yüklenebilir.

5- Yurt Bilgi Formu (çıktısı alınarak mavi tükenmez kalem ile eksiksiz doldurularak imzalanacak, tüm bilgiler okunaklı olacak şekilde resmi çekilerek veya taranarak bilgisayar ortamında yüklenmelidir)
6- Taahhütname (çıktısı alınarak yurtlarla ilgili bütün kural ve kararlara uymayı kabul ve taahhüt ettiklerine dair mavi tükenmez kalem ile eksiksiz doldurularak imzalanacak, tüm bilgiler okunaklı olacak şekilde resmi çekilerek cep telefonundan veya taranarak bilgisayar ortamında yüklenmelidir)
● Özel durumu olanlar; Şehit-Gazi Yakın Belgesi (1.derece yakın olunmalı), Engel Durumu (öğrencinin kendisi, %40 ve üzeri olmalı) ‘nu Gösterir Belge.. vs. başvuru süreci sonrası ilgili belgelerini yurtlar@itu.edu.tr adresine mail üzerinden iletmelidirler.
● Gerçeğe aykırı veya sahte evrak tespiti halinde başvurularınız değerlendirmeye alınamayacak, yurt hakkı verilmiş olanların bu hakları hemen iptal edilerek ilgili mevzuat hükümlerine göre haklarında yasal işlem başlatılacaktır.
● ÖSYM veya veritabanından her ne sebeple olur ise olsun adresi sehven il dışı gelenlerden, Yurtlara atanan veya il dışı yedeklerde olanların içerisinden İstanbul içi ikametli oldukları tespit edilenlerin, yurt atamaları ve yedek numaraları iptal edilerek İstanbul İçi yedeklere alınmaları sağlanır.
● Elden evrak teslimi yapılmayacak olup; tüm evrakların sisteme yüklenmesi gerekmekte ve bu husus değerlendirme sürecinde önem arz etmektedir.
● Yurtlara yerleşim aşamasında, sisteme sağlık raporu gösterir belge yüklemeniz istenecektir.

Yurt başvuru asil ve yedek sonuçlarınız ilgili sistem çalışmalarımız sonrası duyurulacak olup; www.yurtkayit.itu.edu.tr sayfasından ve öğrenci Portal hesapları üzerinden de görülebilecektir.

Bilgilerinize sunarız.

Yurt Başvuru Bilgi Formu
Yurt Taahhütname 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı