imkanlar
28
Ağu 2024
2024 YKS Yurt Başvuru Bilgilendirme

İTÜ Ailesine Katılan Değerli Öğrencilerimiz,

Türkiye’nin imarında ve inşasında büyük öneme sahip, iki buçuk asırlık bir kurum olan İstanbul Teknik Üniversitesi’ne hoş geldiniz.

İTÜ ailesinin bir parçası olan siz değerli öğrencilerimizle, bilimin ışığında birlikte araştırmaya ve öğrenmeye devam ederek geleceği birlikte şekillendireceğiz.

İstanbul Teknik Üniversitesi, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz, personelimiz ve tüm paydaşlarımız için huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamı sağlama çabasındadır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile işbirliği içinde, öğrenci yurtlarımızda güvenliğinizi ve konforunuzu sağlamak için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz.

Bu kapsamda, 1667 erkek ve 144 kız öğrenci kapasiteli İMKB (Vadi) Erkek Öğrenci ve Ayazağa Kız Öğrenci Yurtlarında, “Kamu Binalarındaki Deprem Dayanımı ve Enerji Verimliliği (KADEV)” Projesi kapsamında güçlendirme çalışmalarına başladık. Bu proje, yurt binalarımızın depreme karşı dayanıklılığını artırmayı hedeflemektedir.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı için yurt başvurularınızı her yıl olduğu gibi https://yurtkayit.itu.edu.tr/ adresi üzerinden yapabilirsiniz. Yerleştirme sonuçları, başvurular tamamlandıktan sonra 1 hafta içinde açıklanacaktır. Ancak, KADEV Projesi Nisan 2025 tarihinde tamamlanacaktır. Bu nedenle yurt yenileme ve güçlendirme projeleri süresince yurtlarımızda konaklama yapılamayacağı için, yurtlara yerleştirme işlemleri, haklarınız saklı tutularak Nisan ayında yapılacaktır.

Başvuru tarihleri ve detaylar için Burslar ve Yurtlar Koordinatörlüğü web sayfasını takip edebilirsiniz.

Güvenli ve huzurlu bir öğrenim hayatı için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Birlikte, başarılı ve mutlu bir eğitim dönemi geçirmemiz dileğiyle.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü