Ara 2016
Yurtlara Öğrenci Yerleştirme Kriterleri

Yurt yerleştirme kriterleri nelerdir?

Üniversitemiz öğrenci yurtlarına yerleştirme esnasında öncelik,İTÜ'yü o sene kazanan öğrencilere verilmektedir.Bu öğrencilerin sıralamasında,üniversiteye giriş puanı,girilen bölüm için ayrılan yurt kontenjanı ile öğrencinin anne babasının hayatta olup olmamasına bakılmaktadır.

Asil ve Yedek yurt öğrenci yerleştirmeleri tamamlandıktan sonra dilekçe ile başvuran öğrencilerimizin ise not ortalamalarına ve dilekçe veriş tarihine göre yerleştirmeleri yapılmaktadır.

Yukarıda yazılanların dışındaki bilgiler asılsızdır. Yurt icin başvuran öğrencilerimizin yanılgıya düştükleri en önemli nokta; yurda alımlarda üniversite sınavındaki genel başarı sıralamanızın değil bölüme giriş sıralamanızın dikkate alınmakta olmasıdır.

Her sene olduğu gibi ara sınıf ogrencilerimizin başvuruları yeni öğrencilerimizin yerlestirilmesi bitene kadar degerlendirilmeye alınmamaktadır.

İTÜ Rektörlüğü Burslar ve Yurtlar Koordinatörlüğü